Good Morning Everyone!
I am in the middle of translating part of a game into English and I have been using Google translate, and for most of the translation it has been able
to give me a fairly understandable result, this is probably because the language was very formal and structured.
However, I have come across a part of the game where there appears to be a Comedy interlude (well there is a laugh track...) and Google just can't
make any sense of it.
Here is the text :
[u_01][はいはいはい、どーも 僕らISSからよしてもらいました エアショップいいますー]
[k_01][エアショップ、クリアートゥランドですー]
[u_02][どうぞよろしくー]
[u_03][しっかし、あっついですなぁ]
[k_02][そりゃ南の島ですからねぇ]
[u_04][まぁ再突入よりかはぜんっぜん涼しいんですけどね]
[k_03][1600度と比べたらあきません]
[k_03][1600度と比べたらあきません]
[k_04][まだフライトプラン閉じてませんよー]
[u_06][そんでビーチでねー泳いでねー]
[k_05][だからスポットインもしてませんよー]
[u_07][日焼けとかもしてね]
[k_06][そんなん焼きたいんやったら、さっき焼いてくればよろしかったのに]
[u_08][いやいや1600度と比べたらあかんがな]
[u_09][それにしてもね、みて!僕の格好!さっきからめっちゃトロピカルなんですけど]
[k_07][ホンマやねえ]
[u_10][こんなおっきいレイつけてもろて!フラワーアレンジメントにもほどがあるわ]
[u_11][でもね、どーせ貰うんやったらね、おいしいもんリクエストしたらよかったかなーって]
[k_09][また、もー食い意地ばっかり張ってー 何食べたいのー]
[u_12][ゴーヤチャンプルーとか]
[k_10][え?]
[u_13][ソーキソバとか、ちんすこうとか、ここに来たら食べとかなアカンもんあるでしょ~]
[k_11][セイアゲン?]
[u_21][いやー昨日は北海道に, 今日は沖縄。まあエアショップはどこでも行きますけどね]
[k_18][ブレイクブレイク!ちょっとちょっと!]
[u_14][はいはい, ゴーアヘッド?]
[k_12][ハ・ワ・イ!]
[u_15][なにがです?]
[k_13][ここはハワイ!]
[u_16][いや, 僕, 沖縄って聞いてきたんですけど]
[k_14][ここはハ・ワ・イ!のホノルル空港ですよー]
[u_17][えー!僕, 間違えてますやん! また怖い人に怒られるわ! すぐいきますわー誘導たのんます]
[k_15][怖い人って, 誰のこといってんの!?]
[u_18][リーディングユーワン!リーディングユーワン!よく聞こえませんけど 離陸したらいいですか?]
[k_16][都合のええとこで無線壊れますなぁ まぁええわ, とりあえず4回転半して日本に向かいましょー,
クリアードフォーテイクオフ!]
[u_19][えー!なんで4回転半もせなあかんねん!クリアードフォーテイクオフ, ラジャー]
[k_17][ちょーど1600度くらいになりますねん]
[u_20][もうええわ、ほなグッデーイ]
[k_31][うっそーん 雪降ってましたよ~]
[u_31][そこ, ノルとこやで!]
[k_32][2, 3度しか変わりませんけどね]
[u_32][そんなわけないない, そこ, ツッコムとこやで!]
[k_33][シャバの空気が飯よりうまいっ!]
[u_33][なんでやねん!そこ, ツッコムとこやで!]
[k_34][サメに追い回されてね~]
[u_34][こわいわー!そこ, ツッコムとこやで!]
[k_35][摩擦でね~ 燃えてしもうてね~]
[u_35][人生おわってまうわっ!そこ, ノルとこやで!]
[k_36][南極探検隊かとおもたわ]
[u_36][まちごーてますよ!そこ, ノルとこやで!]
[k_37][その前に着陸許可リクエストせなあかんやん]
[u_37][そこツッコムか!ノルとこやで!]
[k_38][ほろ苦いけど, うまいねんっ!]
[u_38][いやいや, そこ, ツッコムとこやで!]
[k_39][サーターアンダギーもゆーたってっ!]
[u_39][そーやなくて, そこ, ツッコムとこやで!]
[k_40][おきなわー!]
[u_40][それはアカン!そこ, ツッコムとこやで!]
[k_41][ホントはおきなわー!]
[u_41][それはアカンって!そこ, ツッコムとこやで!!]
[k_42][ここは沖縄の那覇くーこーっ!]
[u_42][あーあ, 言い切りよった, そこ, ツッコムとこやで!]
[k_43][しゃっちょー!呼んではりますよー]
[u_43][わー怖いって!そこ, ノルとこやで!]
[k_44][隣にいんのになんで無線使うねん! まぁええわ, この場で4回半まわってクリアードフォーテイクオフ!]
[u_44][真顔でツッコムかー!まちごーてます!]
I have caught the peice on YouTube and here is a link to give you an idea what is happening.
the action in question takes place at about the 6 minute mark, when the shuttle arrives...
Anyway, thanks in advance for any help.
xTaMx